Inför matchen skrev jag lite om Romas nyförvärv. Ett 19-årigt ungt argentiskt stjärnskott.

ERIK LAMELA

Men min presentation var helt överflödig. Han gjorde det bäst själv. Och som han gjorde det.
Med nummer 8 på ryggen från start, behövde han enbart 7 minuter på sig att visa upp sig. Framför alla romanisti, framför Italien, och framför hela fotbollsvärlden knorrar han in det matchavgörande målet. I och med målet har han presenterat sig som en kvick, smart och giftig spelare med en superkänslig VÄNSTERfot. Det fet-gillar vi.

Det är inte enbart i.o.m. målet jag hyllar denne Erik Lamela, utan sättet han genomför matchen. Han vågar ta för sig. Springer och sliter. Pressar och tacklar. Skjuter och löper. Han dras o slits i tröjan, men fortsätter att springa. Detta gör han utan att klaga. Han stannar inte som de flesta andra gör.

Jag vill inte haussa upp denne unge man, men visst har vi en spännande tid framför oss med detta unga lagbygge. Bojan, Lamela, Borini, Kjær och J. Angel är grunden till ett enormt spännande lag tillsammans med Primavera spelarna Caprari, Viviani och Verre samt utlånade D’Alessandro och Bertolacci. Med dessa unga herrar går AS Roma en spännande framtid till mötes.

DAJE ROMA!!

Annonser