Roma, Roma, Roma… Core de sta cittá… Men va ska jag säga..
Va hände egentligen på Marassi? Hur kan man äga en match så brutalt som Roma gjorde, men ändå gå hem tomhänta? Jag har grubblat länge och kommit fram till att sluta att grubbla är nog bäst.

1 läge.. 2 mål för Genoa.. 20 lägen.. 1 mål för Roma… Livet är så ibland.. Men vi blickar framåt.. Det måste vi göra.. Vi måste sluta älta.. Sluta haka upp oss.. Det är då vi växer som människor..

Vad innebär det då att möta Milan 2011?
För ett par år sen skulle detta, i Roma-ögon, klassas som en förrätt inför mötet mot Milanos andra lag. Milan hade sina mörka år med en gammal och avdankad trupp, innan man på ett ytterst märkligt sätt lyckas värva 2 av Europas kanske hetaste anfallare på lån. Robinho från City och Zlatan från Barcelona – på lån med köpoption. Köpoptionen var en skam för allt som har med fotboll att göra. €24 miljoner för Zlatan.. 24.. Alltså 1/4-del av vad C. Ronaldo köptes för. Säga vad man vill om köpet, men att Zlatan ska ha droppat dryga 500 miljoner kronor på ett par år är väldigt svårt att köpa. Robinho kom för lika underhållande €18 miljoner euro. Alltså nästan lika dyr som Miralem Pjanic. Ja! Milan har gjort något jävla äckligt fult – och det luktar riktigt jävla illa.. Bitter? Ja! För att detta är inte rätt mot andra lag och således fusk. Inget förvånar mig med äcklet Sliskio Berlusconi som president. En man som varit inblandad i allt som går att involvera sig i. Från korruption till sexköp av minderåriga. Att Milan varit den klubb som degraderats, straffats och varit inblandad i flest ”spel- och uppgjorda matcher”-härvor är inte konstigt. Det ingår i den milanesiska livskoden.

Min simpla uppfattning är: Fängelsedräkts lag = LADRONI (Tjuvar)

Lika som bär: Adriano Galliani och Uncle Fester i Adams Family

Till det sportsliga. Milan är ett starkt lag med en bred trupp. Styrkan ligger i ett först-klassigt anfall med Zlatan som tung centertanker och två ballerina toppar i form av Cassano & Robinho som kan dansa sig förbi diverse försvarare. Världsklass!

Mittfältet har fått sig en törn, men dock inte så allvarlig. Nocerino har visat att han inte är någon valp längre med sin fina spelförståelse och kämparglöd. Att låta Prince ”Boom boom” Boateng få ytan har också visat sig vara livsfarligt och näst intill matchavgörande. Att komma in och på egen hand vända ett 3-0 underläge ska inte finnas i en av Europas bästa ligor. (Sen att Uncle Fester a.k.a. Adriano Galliani köpte matchen är en annan femma – vilket mobilsamtalet i pausen förklarar)

Romasonen och sell-outen Aquilani har o andra sidan inte imponerat. 1 mål & 3 assist på 7 matcher är helt ok, men inget imponerande. Där har Roma ett litet hål i mittfältet, speciellt med pressen Aquilani har i att spela mot sitt gamla Roma. Det kan nog tära på psyket en aning.

Milans svagpunkt ligger i försvaret. Med Nesta i pensionsålder och Thiago Silva i en mindre formsvacka, är mittlåset inte 100% intakt. 3 insläppta mål mot Lecce speglar situationen väl. På bänken har man f.d. Romaspelaren Mexes som backup, en väldigt intressant spelare att följa. Mercenarion (legosoldaten) Mexes gick som känt helt gratis (Bosman) till Milan inför säsongen, vilket har lämnat ett stort tomrum i alla romanistis hjärtan. Men.. han kommer INTE att spela mot Roma p.g.a. en ”handledsskada” som han ådrog sig under träningen. Jajaja.. Säg som det är.. Att han helt enkelt inte vågade komma hem till Curva Sud som motståndare. MEXES – UN MERCENARIO!
Vidare flankeras man av Abate och Taiwo. Abate som i mina ögon är en medelmåtta och ett stort hål i Milans annars stjärnspäckade lag. Taiwo har heller inte nått upp till den kapaciteten han hade i Marseille – en mindre flopp då nigerianen endast gjort 3 framträdanden.

Per che cazzo.. per che? Va fa’n’culo

Summa summarum: 12 insläppta mål på 8 matcher (1,5 mål per match i snitt) ger en klar och tydlig signal på att årets Milan har problem med defensiven. Nyckeln till seger är att säkra deras anfall och ha tålamod mot backlinjen eftersom att de kommer att göra misstag.

Goal.com radar upp följande elvor:

Roma:
Stekelenburg
Cassetti, Burdisso, Juan, Jose Angel
Perrotta, De Rossi, Gago
Borriello, Bojan, Osvaldo

Milan:
Abbiati
Abate, Nesta, Thiago Silva, Taiwo
Aquilani, Van Bommel, Nocerino
Boateng
Cassano, Ibrahimovic

TIPS:
Roma – Milan 2-1 (Osvaldo, Pjanic – Zlatan)

MATCHEN I MATCHEN:
De Rossi – Boateng
Osvaldo – Nesta

Annonser