Romas spel följer verkligen vädret. De skönt vårvärmande resultaten i december och januari månad har växlat om till hårda iskalla prestationer de senaste veckorna. Det härligt bländande spelet blandat med målfyrverkeri har stelnat och frusit fast i.o.m. det iskalla vädret.

Burdissos saknad är stor och att både Osvaldo och De Rossi är skadade, gör Roma otroligt lidande. De Rossis defensiva spel inger lugn och förtroende. Osvaldos målfarlighet gör att matcher kan vinnas. Med de två aktörerna borta gör att Roma spelar stressat och utan förtroende samtidigt som inga poäng tas. Det är illa!

 

Först blev Roma utslagna ur italienska cupen av fängelselaget Juventus. Men en big-up till Bianconeri då de verkligen förtjänade vinsten även om 3-0 inte speglar matchen. Roma ägde mycket boll och hade ett bra spel, men utan Osvaldo därframme var det svårt att få till målen. Totti togs ut ur matchen och Lamela blev ofta själv. Nu är det bara ligan som gäller för Roma och en CL-plats bör ju vara målet.

 

Sedermera blev det ett poängtapp hemma mot Bologna på ett soligt Stadio Olimpico. Visst borde Roma vinna och förtjänade mer än en enstaka poäng. 64-34 i bollinnehav och ett frenetiskt spel mot ett mål, gav ändå ett poäng till Bologna. Detta visar att Roma gång på gång har jätteproblem i det defensiva spelet när De Rossi saknas. Att Burdisso inte är tillgänglig gör saken inte bättre. Målet gjordes av Miralem Pjanic genom en fenomenalt snygg frispark. Detta är en kille som verkligen kan det där med frisparkar.

 

Sist ut spelade Cagliari ut Roma med hela 4-2. Nu var det ju inte så att Roma ”just laid down and took it”. Men det blev inte mycket till spel för Romas del. Brassen Ribeiro har gjort 2 mål på 14 matcher hittills för Cagliari, DUBBLAR sin målproduktion för laget från Sardinen. Att en viss Herr Albin Ekdahl punkterar matchen var mer hjärtskärande än roligt. Problemet och skulden läggs på hela laget enl. kapten Totti och Mister. Något som jag kan hålla med om då defensiven var under all kritik och offensiven likt de senaste matcherna, helt obefintlig. Borini gjorde mål igen vilket var kul, men hur fan han missar en solklar kvitteringschans, fattar jag fortfarande inte. Juan nätade in 1-1 på sin födelsedag – kul men inte mer då vi förlorade matchen. Bojan byttes in och återigen uträttade den lille spanjoren INTE ETT JÄVLA SKIT! Spelet Roma spelade var så krampaktigt att jag kved i soffan, bytte plats och kved lite mer i sängen istället. Att man släpper in 4 mål mot Cagliari är helt oförståeligt oavsett trupp status, startuppställning, spelformation eller spelare. Det ska helt enkelt inte förekomma. Jag har skyddat Kjaer rätt så ofta denna säsong och vill fortfarande behålla honom då jag ser så mycket Mexes i honom att det gör ont. När Mexes kom till Roma, som 21-åring, första säsongen, var han helt katastrofal precis unge Simons öde. Men att han utvecklades till att bli seriens bästa försvarare några år senare gör att jag har tålamod med dansken. Däremot han ska fan inte starta så mycket mer i år. Samtliga mål föranleddes av just misstag från 22-åringen. Visst är mycket av det jag skriver, skrivet i affekt, men herregud vad pinsamt dåligt det var igår. SKÄRPNING GUBBAR!

Så till senaste nytt!

De Rossi inte skrivit på – än! Att han inte gick till någon klubb under transferfönstret gör att kontraktskrivningen blir mer aktuell. Dock finns en oenighet kring utköpsklausulen. Danelino vill ha den till fjuttiga 8 miljoner euro och Roma vill ha den upp till, hör och häpna, hela 12 miljoner euro. Småpotatis om du frågar mig. Men ge killen vad han vill ha och få det överstökat. Sticker han så spelar de där 4 miljonerna inte så värst mycket. Inte när man värvar skitspelare för 10-tals miljoner.

Mr 211 eller rättare sagt Francesco Totti har gjort 211 mål för Roma, gick om den kände svensken Gunnar Nordahl och besteg tronen som den spelare som gjort flest mål i Serie A för en och samma klubb genom tiderna. Det finns bara EN kapten – han heter Francesco Totti!

Till Silly Season där Roma inte värvat en backup för Burdisso, ingen högerback och därav ingenting av vikt.

När Burdisso väl skadade sig skrev jag om tänkbara ersättare. En position som de goda direktörerna sa att de skulle fylla. Men istället har det varit helt tyst kring nyförvärven som man förväntade sig.

Man tar in 25-åriga Marquinho från Fluminense på lån och har därmed inga platser kvar för utomeuropeiska spelare. Marquinho är en ganska okänd spelare som huserar offensivt på mittfältet. En ganska dålig rekrytering, speciellt när man gör sig av med en otroligt duktig mittfältare i Pizarro. Näee.. Där fattar jag inte någonting. 

Sedan köper Roma en ung herre vid namn Ferrante. Född -95 från Piacenza för 450.000 euro. Enl. rapporterna är detta en ny ”Bobo Vieri” – en spelare som burit fler klubbtröjor än jag ägt kalsonger. 

Pek försvinner som sagt till Manche$t€r City. Något av ett minus, men oundvikligt då Pizarro hamnade på kant med Enrique på slutet. Övergången rör sig om ett lån, helt gratis utan någon köpoption. På plussidan hade Pek en någorlunda hög lön som nu Roma blir av med.

Barusso till Nocerina – WTF? Var han ens kvar i truppen?

Romasonen Sini avbryter lånet hos Bari och spelar klar säsongen med Livorno.

Caprari förlänger till 2017 och går samtidigt till Pescara på lån med köpoption på 2,4 milj. euro.

Summa summarum: Inget nytt kontrakt med De Rossi. Pizarro ut. Caprari lånas ut med en köpoption på ynkliga 2,4 miljoner euro. Och in med Marqiunho och en ”Bobo” Ferrante. Samtidigt som man inte hämtar hem Sini – utan lånar honom vidare. ILLA!

Romas mercato får bedrövande 0 romerska vargar av 5 möjliga.

Slutligen är lördagens hemmamatchen mot Inter uppskjuten till söndag kl 15:00!!

Annonser