Bravo Assyriska. En applåd. Inte nog med att ni ger chansen till de yngre. Ni ger dem förtroende. Ni får lojalitet tillbaka. De fröerna av chans och möjlighet ni sår i våra ungdomar, skördar ni i engagemang, initiativ och eldsjäl. Det är det som gör oss unika i Assyriska. Det är så underbart att se att styrelsen, föreningen och alla runt omkring värnar om just detta. Shafiro Assyriska.

Så till händelser de senaste veckorna: På Assyriskas PK presenterades den så omtalade och tillika kapten Stefan Batan som ett ”gammalt” nyförvärv. Killen som såg till att hela Södertälje satte kvällsburgulen i halsstrupen. Den ena halvan trodde han va klar. Den andra för att de trodde han var förlorad. 3 år och vi säger: ”Tack Assyriska och Tack Stefan!” Satsa alltid på egna produkter. TIll alla dem som tvekat, klagat, svurit och hatat. BÖRJA ÄLSKA – Ni lever längre då! (6 Assyriska Tjurar av 5 möjliga)

Sedan presenterades en hemvändare, nämligen David ”Dadu” Durmaz. Han tar tillbaka siffran 5 på ryggen och känner ett varmt välkomnande från klubben. Bra värvning då vi behöver både stabilitet och erfarenhet i backlinjen. Grymt att han kom gratis och jag måste säga att det är härligt att se Dadu tillbaka från ett långt äventyr. Hela 6 år långt i bl.a. GAIS, Denizlispor, Malmö FF och senast hos grannen Syrianska. Vi säger ”Välkommen hem. Vi har saknat dig.” (6 Assyriska Tjurar av 5 möjliga)

Veckan senare presenterades en ersättare för Oscar Berglund som lämnat för GIF Sundsvall. Robin Malmqvist heter mannens om ska hindra bollarna från att rulla in. Kommer närmast från Tromsö i Norge. Robin är 25 år och det bör kunna bli en bra konkurrens mellan Robin och Koffe om vem som ska stå.

Nemrut Awrohum B (Junior) flyttades upp. Ännu en toningivande spelare från släkten Awrohum. Först Gabriel sen Nahir och nu Nemrut och fler kommer att komma.

Yousef Yousef M (Junior) flyttades även han upp.

Från roliga nyheter till lite mindre roliga.
Kyle Konwea blir borta året ut då han ådrog sig en allvarlig skada i knät. Det va hela köret menisk, korsband, m.m. som rök under en match med polarna. Otroligt synd för Kyle och otroligt synd för Assyriska. Vi hoppas att du kommer tillbaka så fort som möjligt. #88

Unge nigerianen Emeh har i samråd med Assyriska beslutat att inte fortsätta kontraktet. ”Vi får tacka Emeh för sin tid i Assyriska och önska honom lycka till”.

Sedan har vi provspelare för laget:
Hezha Agai M (Vasalund) – en ganska skicklig bollhållare med mycket kämparglöd. Besitter en hel del teknik och är väldigt duktig på att hålla bollen nära sig. Snabb, effektiv och nyttig mittfältare såväl defensivt som i uppspelsfasen. Slår helt ok passningar.

Fuad Hyseni A (Qviding) – en spelare som det inte finns så mycket att säga om. Kommer närmast från Qviding och nog tänkt mer som en ersättare i.o.m. att Emeh försvann. En ung, hungrig och ettrig kille som gillar att komma på högerkanten.

Martin Fribrock M (Esbjerg) – kommer från ett långt skadeuppehåll som ställt till det för honom rätt rejält. Troligtvis kommer han INTE att erbjudas ett kontrakt av Assyriska. Vet inte så mycket om honom mer än att han är väldigt skadebenägen. Skotten är väl sisådär – lyckoträff eller?

Rykten om att Ceyhun Eris återvänder till Assyriska är väldigt heta. Rykten har gått fram och tillbaka då vissa säger att man sett honom i Södertälje, andra att han redan var klar för några veckor sen. Men i dagsläget är det ganska tyst om huruvida Ceyhun ens är aktuell eller inte, då han enl. uppgifter har kontrakt med en cypriotisk klubb. Cypern påverkas dock inte av FIFA’s transferregler och –fönster, vilket är positivit för dem som vill se Ceyhun i Assyriska. Men som någon sa; ”I Assyriska kan allt hända..”